Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu, sernik na zimno.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2194
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 284
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8054
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 751
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2194
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 284
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8054
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 751
Składniki
Tortownica 24 cm. Spód. Ciasteczka z orzechami i mlekiem rozdrabniamy w malakserze na piasek. Potem mieszamy ze śmietaną do konsystencji mokrego piasku. Ciasto wysypujemy na dno tortownicy i dobrze ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Sernik. Ścieramy skórkę z 3 limonek i wyciskamy sok. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i schładzamy. Schłodzone mascarpone i śmietanę ubijamy na puszystą masę. Dodajemy cukier waniliowy, skórkę i sok z limonek. Miksujemy. Cały czas miksując partiami wlewamy galaretkę. Dosładzamy pudrem. Sernik powinien być lekko kwaskowy. Masę przelewamy do tortownicy i schładzamy kilka godzin. Mnie to zajęło ok. 4 godziny. Wierzch dekorujemy zmielonymi pestkami dyni lub kakao i limonkami.