Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem na spodzie z ciasta ucieranego, z mandarynkami i kokosem na wierzchu. Delikanty, mięciutki, dzięki kruszonce chrupiący. Polecam :)
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2151
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 384
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17284
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2151
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 384
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17284
Składniki
Mandarynki odsączyć, sok zachować. Tortownicę (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodawać cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka i miksować na najwyższych obrotach miksera.
Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Dodać do masy maślano-jajecznej. Zmniejszyć obroty miksera i wymieszać wszystko na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię.
Wszystkie składniki masy serowej (oprócz mandarynek) wymieszać krótko, tylko do połączenia. Wyłożyć na ciasto. Na wierzchu poukładać mandarynki, lekko je wciskając w ser.
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść, a następnie pokruszyć równomiernie na masę serową.
Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 90 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie. Potem wstawić do lodówki. Smacznego :)