Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem na spodzie z ciasta ucieranego, z mandarynkami i kokosem na wierzchu. Delikanty, mięciutki, dzięki kruszonce chrupiący. Polecam :)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22897
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1866
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4825
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22897
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1866
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4825
Składniki
Mandarynki odsączyć, sok zachować. Tortownicę (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Masło utrzeć na puszystą masę, powoli dodawać cukier, cukier waniliowy i sól. Następnie pojedynczo dodawać jajka i miksować na najwyższych obrotach miksera.
Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Dodać do masy maślano-jajecznej. Zmniejszyć obroty miksera i wymieszać wszystko na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię.
Wszystkie składniki masy serowej (oprócz mandarynek) wymieszać krótko, tylko do połączenia. Wyłożyć na ciasto. Na wierzchu poukładać mandarynki, lekko je wciskając w ser.
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść, a następnie pokruszyć równomiernie na masę serową.
Piec na najniższym poziomie piekarnika ok. 90 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie. Potem wstawić do lodówki. Smacznego :)