Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 359
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2475
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 359
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2475
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić. Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę. Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową. Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser. Wstawić do lodówki