Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 426
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić. Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę. Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową. Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser. Wstawić do lodówki