Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1338
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101625
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6093
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1338
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101625
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6093
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić. Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę. Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową. Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser. Wstawić do lodówki