Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6128
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9614
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6128
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9614
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki. Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić. Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę. Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową. Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser. Wstawić do lodówki