Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sernik , który zawsze wychodzi. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2658
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 412
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 185
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2658
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 489
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 412
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 185
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 120
Składniki
Pół margaryny, mąkę, 10 dag cukru, proszek, 2 jajka i kakao zagnieść na jednolite ciasto.
Twaróg zmielić. 4 jajka ubić mikserem z 15 dag cukru. Pół margaryny rozpuścić w garnku. Wystudzić. Do masy jajecznej dodać ser, mąkę ziemniaczaną, budyń i margarynę. Dokładnie zmiksować.
Foremkę o średnicy 22 cm wysmarować margaryną i obsypać mąką. 3/4 ciasta wyłożyć do foremki. Wylepić dno i boki foremki. Do środka wyłożyć masę serową.
Na wierzch wyłożyć resztę ciasta robiąc kratkę.
Piec ok.godziny w temp.180 st.