Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię tez serniki gotowane, masa jest szybka do zrobienia i smakuje rewelacyjnie Dziś przychodzę do Was właśnie z kolejnym przepisem na sernik gotowany tym razem taki na mięciutkim kakaowym cieście z polewą, powidłami
garnek, miska, trzepaczka, mikser
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 636
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 636
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Składniki
do garnka dajemy wodę, olej , kakao i cukier-zagotowujemy, studzimy
Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, odkładamy na bok
żółtka ubijamy z 1/3 szkl cukru na jasną masę, dodajemy ostudzoną masę kakaową, mąkę, sodę i proszek do pieczenia-wszystko miksujemy. Dodajemy pianę-delikatnie mieszamy.
Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25-30 min
wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na dwa spody
MASA SEROWA
w miseczce mieszamy mleko i budynie
do garnka dajemy masło z cukrem i rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy ser-mieszamy, dodajemy jajka-mieszamy, zwiększamy ogień i dodajemy mleko z budyniami-gotujemy mieszając do zgęstnienia
Masę wykładamy na pierwszy spód, przykrywamy drugim-studzimy
Ostudzone ciasto smarujemy powidłami
Składniki na polewę rozpuszczamy w mikrofali (1 minuta na najwyższej mocy) lub nad kąpielą wodną-czekolada powinna być dobrej jakości, polewamy ciasto Ja dodatkowo rozpuściłam kilka kostek białej czekolady i zrobiłam "niteczki"
sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Ciasto pięknie się kroi, jest stabilne, delikatnie, wilgotne, mięciuteńkie. Zdecydowanie jeden z najlepszych serników gotowanych :) Polecam gorąco