Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bardzo pyszny sernik
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2896
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 652
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 201
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 842
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2896
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 652
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 201
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 842
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 294
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru pudru, rozpuszczoną margarynę, 2 łyżki kokao, olejek śmietankowy, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia łączymy i zagniatamy na ciasto. Dzielimy na dwie części, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki. Ja odstawiłam na dobre 8 godzin, ale wiejska plotka głosi, że można krócej. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i starłam jedną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy dodając bakalie. Przelewamy masę serową na blachę, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy 1h, w 180°C.