Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bardzo pyszny sernik
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru pudru, rozpuszczoną margarynę, 2 łyżki kokao, olejek śmietankowy, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia łączymy i zagniatamy na ciasto. Dzielimy na dwie części, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki. Ja odstawiłam na dobre 8 godzin, ale wiejska plotka głosi, że można krócej. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i starłam jedną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy dodając bakalie. Przelewamy masę serową na blachę, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy 1h, w 180°C.