Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666422
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 176
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 820
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5878
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666422
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 176
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 820
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5878
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki ciepłej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. (proponuje wymieszać ją przedtem z łyżką śerka aby uniknąć grudek) Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy krótko tylko do wmieszania w masę serową. Biszkopty układamy w tortownicy , na wierzch wykładamy masę serową. Na wierzch układamy owoce ,część z nich lekko wciskając. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamiy do lodówki na 2 godziny lub dłużej. Smacznego !