Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 817
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 817
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6208
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8976
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki ciepłej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. (proponuje wymieszać ją przedtem z łyżką śerka aby uniknąć grudek) Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy krótko tylko do wmieszania w masę serową. Biszkopty układamy w tortownicy , na wierzch wykładamy masę serową. Na wierzch układamy owoce ,część z nich lekko wciskając. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamiy do lodówki na 2 godziny lub dłużej. Smacznego !