Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 656
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 656
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2767
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Składniki
Galaretkę wiśniową i pomarańczową dokładnie wymieszać w szkalnce wody. Ser i śmietanę zmiksować a potem wlać do tej mieszanki chłodną galaretkę i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę. Tortownicę wstawić do lodówki. Gdy masa się ścina wymieszać przezroczyste galaretki i schłodzić. Można zostawić do lekkiego stężenia. Gdy masa w tortownicy się zetnie wyłożyć na nią miętę i borówki i zalać wszystko galaretką. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.