Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 210
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6310
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1825
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 210
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6310
Składniki
Galaretkę wiśniową i pomarańczową dokładnie wymieszać w szkalnce wody. Ser i śmietanę zmiksować a potem wlać do tej mieszanki chłodną galaretkę i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę. Tortownicę wstawić do lodówki. Gdy masa się ścina wymieszać przezroczyste galaretki i schłodzić. Można zostawić do lekkiego stężenia. Gdy masa w tortownicy się zetnie wyłożyć na nią miętę i borówki i zalać wszystko galaretką. Ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.