Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny, lekki, szybki w wykonaniu, pyszny, zachęcam
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 245
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 245
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Składniki
1. 2 galaretki rozpuścić (ja wzięłam agrestową i truskawkową), każdą osobno w 1 1/2 szkl wody, odstawić do stężenia, 2. żelatynę namoczyć, brzoskwinie pokroić w kostkę, brytfannę wyłożyć papierem, następnie ułożyć warstwę biszkoptów 3. mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać jogurt, serki, rozpuszczoną, zimną żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone w kostkę galaretki i część brzoskwiń, wymieszać, wyłożyć na biszkopty, wyrównać, odstawić do zastygnięcia 4. rozpuścić trzecią galaretkę (u mnie cytrynowa) w 1 1/2 szkl wody, na wierzch zastygniętego serka wyłożyć resztę pokrojonych brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką, odstawić do zastygniecia, smacznego