Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam pyszny sernik na zimno w trochę innym wydaniu.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 13
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3634
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1739
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 13
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3634
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1739
Składniki
Dwa rodzaje mąki przesiać, dodać migdały, jajko, masło, sól i wanilię i zmiksować w robocie. Ciasto przełożyć do miski, owinąć folią spożywczą i schować do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części najlepiej ważyć ciasto. Pierwszą część rozwałkować na papierze do pieczenia{ łatwiej można przenieść na blachę} Ostrym nożem wyciąć serce w środku wyciąć drugie. Tak samo postępujemy z dwoma pozostałymi częściami. Przed samym pieczeniem ponakłuwać w kilku miejscach widelcem. Piekarnik nagrzewamy do temp 200stopni termoobieg. Blachę władamy do piekarnika i zmniejszamy temp do 180 stopni pieczemy około 15 minut do zarumienienia. Ciasto wystudzić.
Masa serowa: Mleko podgrzewamy, następnie wsypujemy żelatynę, rozpuszczamy. Do miski wkładamy ser śmietankę, cukier puder i mieszamy. Przestudzoną żelatynę dodajemy do masy serowej i mieszamy na jednolitą masę. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego. Na paterę kładziemy pierwszy blat ciasta. Rękawem cukierniczym wyciskamy rozetki. Przykrywamy drugim i postępujemy podobnie. Wierzch ciasta dekorujemy owocami letnimi wstawiamy do lodówki.