Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na biszkoptach, z brzoskwiniami i galaretką z musu brzoskwiniowego
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1196
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14793
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 826
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1196
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14793
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 826
Składniki
Galaretka z musu brzoskwiniowego: 3-4 połówki brzoskwiń blendujemy, dodajemy 4 łyżki syropu z puszki i wlewamy do rondelka. Zagotowujemy, ściągamy z palnika i dodajemy galaretką brzoskwiniową. Mieszamy do rozpuszczenia galaretki, następnie odstawiamy w chłodne miejsce.
Żelatynę zalewamy ok. pół szklanki letniej wody i odstawiamy na 10 minut by napęczniała. Następnie podgrzewamy ją, aż się rozpuści i odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem. Do żelatyny dodajemy łyżkę twarogu i mieszamy. Następnie dodajemy kolejną łyżkę masy serowej, mieszamy. Masę z żelatyną dodajemy do masy serowej, miksując na średnich obrotach. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajmy do masy sernikowej i delikatnie mieszamy.
Pucharki wypełniamy warstwami: biszkopty, masa serowa, kawałki brzoskwiń, biszkopty, masa serowa i pokrojona w kostkę galaretka. Deserki odstawiamy na parę godzin do lodówki, aż stężeją. Smacznego! :)