Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Inspiracją i pomysłem dla tego letniego ciasta była piosenka Summer nights z musicalu Grease. ♪♪♪ Summer loving had me a blast Summer loving happened so fast I met a girl crazy for me Met a boy cute as can be ♪♪♪ Ciasto lekkie i niewinne niczym wakacyjne zauroczenie. Spód wykonany z sękacza, warstwa z serka waniliowego, a na górze uroczy czekoladowy rysunek z owocową dekoracją. Ziołowa nuta rozmarynu i pikantność czerwonego pieprzu zaskakuje oraz nadaje charakteru. Takie ciasto na pewno umili letnie chwile.
blender, tortownica 20 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10880
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3955
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10880
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3955
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 467
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 418
Składniki
Dno tortownicy wykładamy sękaczem.
Listki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie, gdy napęcznieje odsączamy i rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku. Ser miksujemy blenderem z pastą waniliową i cukrem pudrem. Ciągle miksując dodajemy przestudzoną żelatynę. Masę przekładamy na spód z sękacza. Odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny, żeby sernik zastygł. Kostki czekolady przekładamy do woreczka cukierniczego. Woreczek namaczamy we wrzątku, aż czekolada się rozpuści. Odcinamy róg z woreczka. Rysujemy dekorację na wierzchu ciasta. Borówki i kawałki truskawek układamy na cieście. Możemy lekko posmarować je rozpuszczoną żelatyną lub bezbarwną galaretką. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu i listkami rozmarynu. Owoce ułożone wokół ciasta, listki rozmarynu oraz ziarenka czerwonego pieprzu nadadzą jeszcze bardziej letniego charakteru.
Smacznego