Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly sernik na zimno, delikatny w smaku dzieki jogurtowi, zamiast brzoskwin mozna wybrac inne sezonowe owoce.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 191
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 191
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Składniki
Pokruszyc herbatniki, dodac do nich plynne maslo, dobrze wymieszac i wylozyc tortownice masa herbatnikowa. Wstawic do lodówki.
Namoczyc zelatyne, w tym czasie twaróg mieszamy z jogurtem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Wycisnieta zelatyne rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niej lyzke masy serowej a nastepnie wlewamy do naczynia z masa serowa. Brzoskwinie kroimy na male kawalki (kilka pozostawiamy do dekoracji) mieszamy z masa serowa i wlewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
Po wyjeciu z lodówki dekorujemy owocami i ewentualnie zalewamy je galaretka.
Sernik nalezy przechowywac caly czas w lodówce.