Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly sernik na zimno, delikatny w smaku dzieki jogurtowi, zamiast brzoskwin mozna wybrac inne sezonowe owoce.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 205
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 552
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 205
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 552
Składniki
Pokruszyc herbatniki, dodac do nich plynne maslo, dobrze wymieszac i wylozyc tortownice masa herbatnikowa. Wstawic do lodówki.
Namoczyc zelatyne, w tym czasie twaróg mieszamy z jogurtem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Wycisnieta zelatyne rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niej lyzke masy serowej a nastepnie wlewamy do naczynia z masa serowa. Brzoskwinie kroimy na male kawalki (kilka pozostawiamy do dekoracji) mieszamy z masa serowa i wlewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
Po wyjeciu z lodówki dekorujemy owocami i ewentualnie zalewamy je galaretka.
Sernik nalezy przechowywac caly czas w lodówce.