Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly sernik na zimno, delikatny w smaku dzieki jogurtowi, zamiast brzoskwin mozna wybrac inne sezonowe owoce.
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3007
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3007
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 243
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 104
Składniki
Pokruszyc herbatniki, dodac do nich plynne maslo, dobrze wymieszac i wylozyc tortownice masa herbatnikowa. Wstawic do lodówki.
Namoczyc zelatyne, w tym czasie twaróg mieszamy z jogurtem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Wycisnieta zelatyne rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niej lyzke masy serowej a nastepnie wlewamy do naczynia z masa serowa. Brzoskwinie kroimy na male kawalki (kilka pozostawiamy do dekoracji) mieszamy z masa serowa i wlewamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki.
Po wyjeciu z lodówki dekorujemy owocami i ewentualnie zalewamy je galaretka.
Sernik nalezy przechowywac caly czas w lodówce.