Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy deser
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8339
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117933
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8339
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3099
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2050
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1509
Składniki
Na okrągłej blasze ułożyłam biszkopty. Do syropu z brzoskwiń dodałam szklankę wody, podgrzałam- rozpuściłam w tym 6 łyżeczek żelatyny i galaretkę agrestową. Gdy płyn będzie jeszcze ciepły, energicznie wymieszałam go z serkami homo- naturalnymi. Właściwie od razu masa zacznie tężeć i część przelałam na biszkopty- ułożyłam brzoskwinie i wylałam resztę masy. Wstawiłam do lodówki. Otworzyłam puszkę z jeżynami- sok podgrzałam- można użyć mrożonych- one też puszczą sok, wtedy można dodać cukru. W soku jeżynowym rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny. Gdy ostygnie wylałam go na masę z serków i ułożyłam jeżyny. Teraz trzeba chwile poczekać, aż deser stężeje w lodówce. Smacznego :)