Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, orzeźwiające ciasto.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 112
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4854
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7526
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1258
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 112
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4854
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7526
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1258
Składniki
Na biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia i delikatnie łączymy. Blaszkę dużą (26 na 36 cm ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku tak samo robimy z galaretką cytrynową. Truskawki podlewamy 2 łyżkami wody i podgrzewamy w garnku, możemy dosłodzić 2 łyżkami cukru. Gorące miksujemy na mus, następnie nadal podgrzewając wsypujemy galaretkę poziomkową i mieszamy by galaretka się rozpuściła, zostawiamy by mus wystygł. Ser dzielimy na połowę do jednej dodajemy chłodną galaretkę agrestową i miksujemy, możemy dosłodzić. Wylewamy ser na wystudzony biszkopt. Tak samo robimy z pozostałym serem i galaretką cytrynową. Na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość chłodzimy w lodówce. SMACZNEGO