Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1476
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1665
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1476
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1665
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne. Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek. Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.