Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek nabrał lekkości.
tortownica 18 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13298
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4784
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13298
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4784
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Lekko ostudzić. Do miski przełożyć ser,mleczko, truskawki oraz erytrol. Zmiksować na gładko. 3 łyżki mieszanki przełożyć do żelatyny i zahartować ją,następnie dodać do masy serowej i dokończyć miksowanie. Tortownicę 18 cm przygotować do wylania masy sernikowej ( dno wyłożyć papierem do pieczenia, a bok folią rantową). Następnie ułożyć biszkopty i ostrożnie wylać masę sernikową. Wstawić do lodówki na około godzinę do stężenia. W międzyczasie przygotować galaretkę i ostudzić ją. Truskawki pokroić. Owoce ułożyć na masie serowej, ostrożnie wlać galaretkę i wstawic do lodówki do całkowitego stężenia.