Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek nabrał lekkości.
tortownica 18 cm
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1029
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 122
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1153
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 207
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1029
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 122
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1153
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 207
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Lekko ostudzić. Do miski przełożyć ser,mleczko, truskawki oraz erytrol. Zmiksować na gładko. 3 łyżki mieszanki przełożyć do żelatyny i zahartować ją,następnie dodać do masy serowej i dokończyć miksowanie. Tortownicę 18 cm przygotować do wylania masy sernikowej ( dno wyłożyć papierem do pieczenia, a bok folią rantową). Następnie ułożyć biszkopty i ostrożnie wylać masę sernikową. Wstawić do lodówki na około godzinę do stężenia. W międzyczasie przygotować galaretkę i ostudzić ją. Truskawki pokroić. Owoce ułożyć na masie serowej, ostrożnie wlać galaretkę i wstawic do lodówki do całkowitego stężenia.