Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na Dzień Dziecka córcie poprosiły o sernik z truskawkami. Wszystkiego najlepszego :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku wg. przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody by napęczniała, następnie uzupełniamy do połowy szklanki wrzątkiem. Kilkanaście truskawek kroimy w kostkę i dodajemy do letniej galaretki. Na dno tortownicy (u mnie 26 cm średnicy) układamy biszkopty. Gdy żelatyna robi się chłodna, ucieramy ser z cukrem pudrem i powoli cienkim strumieniem wlewamy ją, ciągle ucierając mikserem, dodajemy odsączone truskawki z galaretki i mieszamy delikatnie . Wylewamy masę na biszkopty. Kroimy następne truskawki na połówki i układamy na wierzchu masy serowej.
Całość zalewamy tężejącą galaretką. SMACZNEGO