Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na Dzień Dziecka córcie poprosiły o sernik z truskawkami. Wszystkiego najlepszego :)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 105
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 81
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 105
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 551
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 81
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku wg. przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody by napęczniała, następnie uzupełniamy do połowy szklanki wrzątkiem. Kilkanaście truskawek kroimy w kostkę i dodajemy do letniej galaretki. Na dno tortownicy (u mnie 26 cm średnicy) układamy biszkopty. Gdy żelatyna robi się chłodna, ucieramy ser z cukrem pudrem i powoli cienkim strumieniem wlewamy ją, ciągle ucierając mikserem, dodajemy odsączone truskawki z galaretki i mieszamy delikatnie . Wylewamy masę na biszkopty. Kroimy następne truskawki na połówki i układamy na wierzchu masy serowej.
Całość zalewamy tężejącą galaretką. SMACZNEGO