Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatność serowej masy połączonej z intensywnym aromatem słodkich truskawek i galaretką. Sernik na zimno z truskawkami to łatwy przepis na każdą okazję. Nie wymaga pieczenia.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3223
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3223
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Składniki
Do miski o średniej wielkości włóż cały ser twarogowy - 1 kg (może być to ser drobno zmielony, wtedy będzie łatwiej o puszystość i brak grudek). Połącz ser biały z serkiem mascarpone 250 g i miksuj z cukrem pudrem 1/2 szklanki (opcjonalnie mniej lub więcej, ten poziom cukru sprawi, że całość wyjdzie dość słodka w smaku). Połącz składniki i miksuj przez ok. 2-3 minuty. Do gotowej masy serowej, dodaj rozpuszczoną we wrzącej wodzie galaretkę truskawkową 75 g.
Na blaszkę o wymiarach 19x28 cm wyłóż papier do pieczenia i ułóż biszkopty na całej długości. Ubicie biszkoptów tuż obok siebie sprawi, że spód będzie miał formę ciasta. Biszkopty można namoczyć wodą z cukrem, ponczem lub kawą wg uznania. Dzięki temu biszkopty będzie można łatwiej formować.
Na zastygniętej masie sernikowej ułóż połówki truskawek. Następnie zalej galaretkę 75 g wrzącą wodą i mieszaj do rozdrobnienia się cukru (jeżeli galaretka jest bez cukru, warto dodać preferowaną przez siebie ilość cukru, np. łyżkę.) Przestudzoną galaretkę przelej na truskawki i włóż do lodówki do ostygnięcia.