Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łysy sernik. Bez dodatków, bez spodu.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1318
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem kilku łyżek cukru. Margarynę rozpuścić w rondelku. W miseczce utrzeć ser z pozostałym cukrem. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i roztopioną margarynę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie przy pomocy szpatułki. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 70 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podanie posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego