Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łysy sernik. Bez dodatków, bez spodu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 28
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem kilku łyżek cukru. Margarynę rozpuścić w rondelku. W miseczce utrzeć ser z pozostałym cukrem. Ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i roztopioną margarynę. Wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać delikatnie przy pomocy szpatułki. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 70 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podanie posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego