Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik neapolitański z dodatkiem kaszy manny i biszkoptów jest delikatny oraz puszysty. Idealnie nadaje się jako tradycyjny domowy wypiek.
Tortownica o średnicy 25 cm.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Masło w pokojowej temperaturze utrzyj z obydwoma cukrami. Kiedy składniki się połączą, dodawaj żółtka, jedno po drugim na zmianę z serem twarogowym. Cały czas miksuj.
Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli.
Do gotowej masy dodaj kaszę mannę. Następnie delikatnie wmieszaj pianę z białek z pomocą łyżki lub drewnianej szpatułki.
Przygotuj tortownicę o wielkości ok. 25 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia i ułóż okrągłe biszkopty jeden obok drugiego. Prześwity wypełnij, dzieląc okręgi. Wylej teraz gotową masę.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza i piecz sernik neapolitański przez 60 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach.