Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik neapolitański z dodatkiem kaszy manny i biszkoptów jest delikatny oraz puszysty. Idealnie nadaje się jako tradycyjny domowy wypiek.
Tortownica o średnicy 25 cm.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2811
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2669
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2811
Składniki
Masło w pokojowej temperaturze utrzyj z obydwoma cukrami. Kiedy składniki się połączą, dodawaj żółtka, jedno po drugim na zmianę z serem twarogowym. Cały czas miksuj.
Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli.
Do gotowej masy dodaj kaszę mannę. Następnie delikatnie wmieszaj pianę z białek z pomocą łyżki lub drewnianej szpatułki.
Przygotuj tortownicę o wielkości ok. 25 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia i ułóż okrągłe biszkopty jeden obok drugiego. Prześwity wypełnij, dzieląc okręgi. Wylej teraz gotową masę.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza i piecz sernik neapolitański przez 60 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach.