Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś fanem ciasteczek Oreo, ten sernik na pewno przypadnie Ci do gustu. Jest puszysty i aksamitny, a w dodatku przygotujesz go bez pieczenia.
Do tego przepisu potrzebujesz tortownicy o ok. 18 cm średnicy.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5630
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29981
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19735
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5630
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29981
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19735
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1176
Składniki
Przygotuj ciasteczkowy spód. Zacznij od pokruszenia drobno ciastek w malakserze, za pomocą blendera lub wałka kuchennego, umieszczając je w szczelnej torbie.
Masło rozpuść w małym rondelku na niewielkim ogniu. Ciasteczka połącz z masłem i wyłóż na spód tortownicy przykryty papierem do pieczenia. Włóż do lodówki na czas przygotowywania masy.
Żelatynę zalej wodą tak, aby delikatnie się zakryła. Odstaw do napęcznienia. Serek śmietankowy zmiksuj wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Ubij śmietanę na sztywną pianę, a następnie dodaj ją do wcześniejszej masy. Uzupełnij wszystkie składniki o żelatynę. Delikatnie wymieszaj szpatułką.
Na koniec posiekaj ciasteczka Oreo i dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Połącz. Tortownicę z ciasteczkowym spodem wyciągnij z lodówki, wylej przygotowaną masę i włóż ponownie do chłodzenia. Podawaj po co najmniej 6-7 godzinach. Wierzch udekoruj pozostałymi ciasteczkami Oreo.