Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ciasta dosyć niesforne, potrafią nie wyjść, opaść, być mega ciężkie itd. Dlatego dzisiaj jeszcze przed see bloggers dostaniecie przepis na sernik idealny <3 Taki, który zawsze wychodzi ;) Idealnie gładki jak stół, lekki jak puch i słono-słodki z lekką nuty kwaśnej cytryny ;)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3844
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34217
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1628
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113652
Składniki
Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane orzechy i herbatniki. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Masa powinna być bardzo gęsta, a łyżka spokojnie stać ;) Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu roztapiamy biala czekolade w kapieli wodnej i łączymy z roztopionym masłem. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Smacznego