Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na pyszny sernik z borówkami amerykańskimi. Jest to najprostszy sernik pieczony, jaki robiłam. Wszystkie składniki miksujemy razem, przelewamy do formy i pieczemy ???? Po 70 minutach otrzymujemy pyszny i równy jak stół sernik, który możemy podać z różnymi dodatkami. Ja ozdobiłam sernik bitą śmietaną i świeżymi borówkami. A Ty z czym podasz swój sernik? ????
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 66
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową. Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej, dlatego należy bardzo dokładnie obłożyć folią aluminiową również zewnętrzną część formy - najlepiej zrobić to kilkukrotnie, tak żeby woda nie dostała się do środa formy. Wszystkie składniki mieszamy razem tylko do ich połączenia. Do tortownicy wylewamy połowę masy, do drugiej połowy dodajemy umyte i osuszone borówki i dokładnie mieszamy. Masę z borówkami przelewamy do tortownicy i wyrównujemy wierzch. Tortownicę wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego. Do naczynia wlewamy wrzącą wodę tak, by sięgała mniej więcej do połowy wysokości tortownicy z sernikiem. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 70 minut.
Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku na ok. 15 minut, następnie wyciągamy go z kąpieli wodnej i studzimy w temperaturze pokojowej, a następnie przekładamy do lodówki (na co najmniej kilka godzin). Dekoracja: schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dowolnie dekorujemy. Posypujemy borówkami. Smacznego!