Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pistacjowy to prawdziwy klejnot w świecie deserów, który łączy w sobie delikatność serowego kremu z intensywnym smakiem pistacji. Ta wersja klasycznego sernika zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale przede wszystkim wyjątkowym połączeniem składników, które harmonijnie komponują się na podniebieniu. Z nutą ziarn pistacji i subtelnością kremowego serka, ten sernik jest doskonałym wyborem na każdą okazję, dodając elegancji i wyrafinowania każdemu spotkaniu. Gotowy na wyzwanie i gotowy do podania – sernik pistacjowy zaprasza na prawdziwie kulinarne doświadczenie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7593
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7593
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Spód 1. Do naczynia blendującego włożyć ciastka i pistacje, rozdrobnić .Przesypać do innego naczynia, odstawić. 2. Masło rozpuścić w rondelku. Rozpuszczone masło dodać do rozdrobnionych ciastek z pistacjami. 3. Przełożyć do tortownicy i dłońmi rozprowadzić po dnie i bokach, starannie dociskając do ścianek, odstawić.
Masa serowa 1. Do naczynia miksującego wlać rozpuszczoną, ostudzoną czekoladę, dodać śmietanę, dodać twaróg i żółtka, miksować do uzyskania jednolitej masy. 2. Masę serową przelać na przygotowany spód. 3. Tortownicą ostrożnie umieścić na drugim od dołu poziomie piekarnika. Piec 20 min 200°C, następnie obniżyć temp. do 170°C, piec 45 min. 4. Sernik w środku powinien sprawiać wrażenie półpłynnego. Tortownicę z sernikiem wyjąć odstawić do ostudzenia na ok. 2 godz.
Polewa pistacjowa i wykończenie 1. Do naczynia blendującego włożyć 150 g pistacji, rozdrobnić . Przesypać do innego naczynia, odstawić do posypania gotowego sernika. 2. Do rondelka wlać mleko, wsypać cukier, dawać 100 g rozdrobnionych pistacji gotować 5 min. 3. Dodać czekoladę, gotować do momentu rozpuszczenia czekolady. 4. Stężały sernik ostrożnie wyjąć z formy, polać polewą i posypać rozdrobnionymi pistacjami.
5. Sernik gotowy. 6. Smacznego.