Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i lekki sernik z pomarańczowym posmakiem. Sprawdzi się na każdą okazję!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Składniki
Herbatniki mielimy lub kruszymy za pomocą wałka do ciasta. Margarynę rozpuszczamy, gdy lekko przestygnie, dosypujemy do niej herbatniki i mieszamy, aby składniki się połączyły. Blachę do ciasta wyścielamy papierem do pieczenia i wykładamy równomiernie herbatnikami. (Zamiast pokruszonych herbatników z margaryną można ułożyć je w całości na blaszce)
Oddzielamy żółtka od białek. Cukier puder i żółtka ucieramy na jednolitą masę. Dosypujemy do tego budyń oraz dodajemy śmietanę wymieszaną z sokiem z pomarańczy, całość miksujemy. Do powstałej masy dodajemy twaróg oraz skórkę z pomarańczy, wszystko dokładnie mieszamy.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dokładamy do masy serowej i mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.