Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny , duży i efektowny serniczek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10337
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12778
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4540
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i śmietanę , lekko wymieszać , podzielić ciasto na pół i upiec z tego dwa biszkopty ( można upiec jeden i przekroić.
Ser: margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i po trochę sera ( ser nie może być z wiaderka ) potem dodajemy mąkę kaszę i zapach i łyżkę proszku do pieczenia.
Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową położyć pierwszy placek na wierzch dać połowę sera na ser drugi placek i na to reszrę sera , piec cały sernik jedną godzinę . jak ostygnie wyłożyć z foremki i wierzch udekorować startą białą czekoladą