Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
troszkę pracochłonny ale warto wypróbować
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 131
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 494
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 131
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 494
Składniki
Upiec biszkopty, przepisu nie podaję bo kazdy posiada swój sprawdzony przepis. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z budyniem i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko wymieszać, upiec w tej samej blaszce, co biszkopty. Piec około 40min. w temp.180"
Masa budyniowa: Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Masa owocowa: Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozprażyć na ogniu dodając cukier. Na koniec dodać galaretki wymieszane w 2 szklankach przegotowanej wody. Dokładnie wymieszać, przestudzić
Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny, połowa masy budyniowej , wkładka serowa, druga połowa masy budyniowej, tężejąca galaretka, biszkopt jasny.