Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutki,nie za słodki jak w sam raz do kawusi....
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 467
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 932
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 17
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 467
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 932
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 228
Składniki
SERNIK Sernik naprawdę dobry.... Składniki: Ciasto - 3 szklanki mąki krupczatki - 1 kostka margaryny(ja zawsze daję Palmę z "Murzynkiem") - 0,5 szkl.cukru - 5 żółtek - 3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść,podzielić na dwie części 3/4 ciasta rozwałkować , położyć na blachę a 1/4 ciasta zamrozić. Masa serowa: - 1 kg sera białego - 1 masło - 5-6 jajek - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy - 3/4 szklanki cukru - rodzynki(jak ktoś lubi) Miękkie masło ucieramy dodając cukier i żółtka,następnie dodajemy zmielony ser (lub z wiaderka), budyń, sparzone rodzynki i na końcu ubitą z białek pianę. Delikatnie mieszamy i wykładamy masę serową na rozłożone wcześniej na blaszce ciasto. Na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach zamrożoną część ciasta. Jak sparzyć rodzynki? Zalewamy je gorącą wodą wymieszaną z olejkiem rumowym lub kieliszkiem rumu lub spirytusu. Aby sernik nie opadł do środka, należy tuż po upieczeniu wyciągnąć go z piekarnika odkroić nożem od blaszki i ponownie włożyć do wyłączonego już piekarnika na kilka minut. Życzę smacznego:)