Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu, a jaki pyszny. Na wierzchu czerwona polewa, ale można zrobić z galaretką. Polecam.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2496
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4885
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 112
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1585
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2496
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4885
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 112
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1585
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 stopni, tortownicę (24-26cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło roztopić, ciastka drobno pokruszyć. Połączyć z masłem, dobrze wymieszać i wyłożyć dno tortownicy.
Twaróg zmiksować z cukrem, skórką pomarańczową i przyprawą spekulatius. Dodać jajka. Masę serową przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię.
Piec 45 minut. Po upieczeniu ostudzić, wyjąć z formy, przełożyć na paterę.
Proszek na polewę rozpuścić w soku, zagotować. Odrobiną polewy posmarować boki sernika, resztę wylać na wierzch i pozostawić do zastygnięcia. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać złotymi i srebrnymi kulkami. Smacznego :)