Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i wilgotny sernik, pachnący czekoladą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5615
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Wykonanie spodu ; Mąkę przesiać, wymieszać z kakao i cukrem, zagnieść wszystko razem z masłem. Ciastem wyłożyć dno tortownicy. Włożyć do nagrzanego do 160 * piekarnika i zapiec pięć minut. Wykonanie masy serowej; Żółtka oddzielić od białek. Żółtka i cukier zmiksować na kogel mogel. Dodawać stopniowo ser biały. Następnie ubite białka. Całość wymieszać silikonowa szpatułką. Do masy serowej wlać stopniowo małą stróżką roztopioną, zimną czekoladę. Na podpieczony spód, wylewamy masę serową. Pieczemy 60 minut w 175*C Smacznego. Polecam i życzę smacznego.