Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciacho dla wielbicieli serników i czekolady. Delikatny sernik z kawałkami czekolady na kakaowym spodzie. Do tego polewa czekoladowa. Jeśli lubicie sernik i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Sprawdźcie przepis i koniecznie wypróbujcie. Piekłam w tortownicy 25 cm.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Składniki
Mąkę, cukier i kakao wsypać do miski. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło i jajko. Zagnieść ciasto. Można zrobić to robotem , lub mikserem z hakami. Kiedy ciasto zacznie się kleić, przełożyć je na stolnicę i szybko zagnieść. Uformować kulę i rozwałkować na kształt koła o wielkości tortownicy. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 15-20 minut.
Czekoladę pokroić nożem na drobne kawałki. Wszystkie składniki na masę serową, oprócz czekolady przełożyć do miski. Miksować przez 3-4 minuty. Na koniec wsypać pokrojoną czekoladę i wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec 1 godzinę i 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na godzinę, następnie lekko uchylić drzwiczki i zostawić na kolejną godzinę. Pamiętajcie, że czas pieczenia zależy od piekarnika i może się trochę różnić.
Przygotować polewę. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Udekorować wystudzony sernik.