Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoi goście są wielkimi fanami sernika? Zaskocz ich i przygotuj sernik sycylijski. Jego wilgotna, a zarazem ziarnista konsystencja z pewnością przypadnie im do gustu, a kandyzowana skórka pomarańczowa z nutką cytryny zapewni orzeźwienie.
Tortownica o średnicy 24 cm
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13320
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43128
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13320
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4206
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43128
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 408
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 458
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto umieść w misce. Zagnieć ręką ciasto, uformuj w kulkę i owiń folią spożywczą. Odstaw na dwie godziny do lodówki.
W kolejnej misce umieść ricottę i cukier. Wymieszaj oba składniki ze sobą i odstaw w chłodne miejsce. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie wyłóż w niej 2/3 rozwałkowanego ciasta. Nakłuj je widelcem.
Ricottę z cukrem przetrzyj przez sito, dodaj migdały, kropelki czekoladowe i kilka łyżeczek soku z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj. Nadzienie wyłóż równomiernie na kruchym cieście. Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim serowe nadzienie, dobrze dociskając miejsce połączenia ciasta. Wierzch ponakłuwaj widelcem. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut. Po upieczeniu pozostaw ciasto do wystygnięcia. Następnie włóż ciasto na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem, oprósz ciasto cukrem pudrem.