Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1281
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3450
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1281
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3450
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1048
Składniki
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.