Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wprawdzie dopiero rozpoczyna się ,ale już teraz warto zrobić sernik na zimno z naszych polskich pól. Pycha :P
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30788
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3575
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30788
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3575
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2711
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1088
Składniki
Truskawki płuczemy ,odrywamy szypułki i razem z cukrem miksujemy. Do miski wrzucamy ser ,dodajemy zmiksowane truskawki i rozrobioną w wodzie ,ostudzoną ,żelatynę. Masę dokładnie wyrabiamy. Na dno tortownicy (26 cm) wysypujemy pokruszone herbatniki ,na nie wylewamy masę serową. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Galaretki rozpuszczamy w litrze wody ,studzimy i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy ponownie do lodówki ,do całkowitego stężenia.