Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wprawdzie dopiero rozpoczyna się ,ale już teraz warto zrobić sernik na zimno z naszych polskich pól. Pycha :P
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326946
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12169
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17157
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326946
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12169
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17157
Składniki
Truskawki płuczemy ,odrywamy szypułki i razem z cukrem miksujemy. Do miski wrzucamy ser ,dodajemy zmiksowane truskawki i rozrobioną w wodzie ,ostudzoną ,żelatynę. Masę dokładnie wyrabiamy. Na dno tortownicy (26 cm) wysypujemy pokruszone herbatniki ,na nie wylewamy masę serową. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Galaretki rozpuszczamy w litrze wody ,studzimy i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy ponownie do lodówki ,do całkowitego stężenia.