Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z pozostałości w lodówce i chlebaku. W tym serniku połączyłam ser twarogowy z serkiem waniliowym i pozostałymi bułkami ślimaczkami. Wyszło super, polecam.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Oba rodzaje serków, śmietanę, budyń, puder i 2 żółtka ,i miksujemy w malakserze do połączenia się składników. Osobno ubijamy białka na sztywno i mieszamy z masą serową.
Dno tortownicy wypełniamy połówkami bułek i pokrywamy masą serową. Pieczemy w 170 C około 50-55 minut. Ja po 40 minutach zmniejszyłam temperaturę do 160 C bo wystające bułki za mocno się przyrumieniały.