Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Babci Stefci smakuje najlepiej.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Wykonanie ciasta: Utrzeć żółtka z cukrami i ubijając dodawać stopniowo mleko. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać olej a na koniec połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut, po upieczeniu przestudzić. Wykonanie masy serowej: Galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, ostudzić i utrzeć z twarogiem, przełożyć biszkopt i przenieść w chłodne miejsce.