Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w polewie kakaowej. Polecam.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75327
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75327
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Wykonanie spodu: Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i solą. Dodajemy miękkie masło i jajko. Zagniatamy ciasto. Dno tortownicy wyścielamy papierem do pieczenia. Układamy ciasto równomiernie i nakłuwamy je widelcem po całości. Pieczemy kilka minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza do lekkiego zarumienienia. Ciasto studzimy.
Wykonanie masy serowej: Masę serową robimy w większej misie. Ucieramy 6 żółtek, cukier, cukier waniliowy aromat waniliowy, masło i dodajemy na koniec budyń. Miksujemy chwilę, dodajemy ser i nadal miksujemy. Ubijamy pianę z białek i szczypty soli. Do masy serowej dodajemy ubitą pianę z białek oraz dodajemy podczas miksowania rodzynki.Kończymy miksowanie.
Wykonanie sernika: Na wystudzony spód nakładamy masę serową. Równo rozprowadzamy. Tak przygotowaną tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy 60 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu sernik niech postoi w piekarniku przez 20 minut. Ostudzony sernik polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wykonanie polewy: Do roztopionego masła dodajemy pozostałe składniki, cały czas mieszamy. Gęstość polewy regulujemy mlekiem. Smacznego!!!