Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpyszniejszy sernik jaki jadłam. Lekki i super puszysty - wprost rozpływając się w ustach.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14938
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 956
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1426
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14938
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 956
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę, a do żółtek dodajemy, cukier, margarynę i miksujemy dodając stopniowo ser i śmietanę, a następnie mleko w proszku i obie mąki. Na koniec dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i mieszamy bardzo delikatnie łyżką. Na spód blachy układamy herbatniki i wylewamy na nie masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 55-60 min. w temp. 180 st. C.