Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernikowelove To zdecydowanie najlepszy sernik, jaki jadłam w życiu! Mokry, ciężki i wysoki. Sernik idealny, który nie opadnie, gdy tylko poświęcimy mu odpowiednią ilość uwagi i czasu. Karnawał trwa! Upieczcie ten sernik i zachwyćcie rodzinę i znajomych!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16718
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 409
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16718
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 409
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Jajka w całości ubijamy razem z cukrem na puszystą masę. Potrwa to ok. 8-10 minut. Masa musi być bardzo puszysta i potroić swoją objętość. Ser mieszamy z mąkami i ekstraktem/aromatem. Do sera dodajemy roztopione masło i delikatnie mieszamy, aż całość dokładnie się połączy. Do masy serowej dodajemy ubite jajka i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia. Najlepiej masę jajeczną podzielić sobie na dwie-trzy porcje i stopniowo mieszać, tak żeby nie stracić puszystości piany. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia - dno i boki (najlepiej ułożyć papier dość wysoko na bokach, bo sernik sporo rośnie).
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na środkowej półce w temperaturze 150 st. C przez 100 minut. Upieczony sernik zostawiamy chwilę w piekarniku, po ok. 10 minutach można otworzyć piekarnik i wyciągnąć sernik do ostudzenia w temperaturze pokojowej. Smacznego! :)