Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna klasyka. smak dzieciństwa z dodatkiem malin
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1430
Składniki
Twaróg zmielić 3 razy. Masło utrzeć z cukrami na puch. Dodawać stopniowo po jednym żółtku cały czas miksując. Dodawać po łyżce twaróg, ciągle ucierając. Wsypać kaszkę i wlać kilka kropli aromatu, wymieszać do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę 30 x 22cm wysmarowac tłuszczem i obsypać kaszą manną. Przelać masę, na wierzch delikatnie powciskac maliny. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. Schłodzić w lodówce kilka godz. Smacznego :-)