Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i bezą. Sernik zrobiłam z agrestem ale może być z innymi owocami.Sernik wyszedł pyszny, jeden z lepszych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27914
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27914
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem, odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie i ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
owoce-Porozrzucać agrest po serze. Miałam mrożony.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budyń,dodać olej i delikatnie wymieszać, potem wyłożyć na owoce.
Kruszonkę porozrzucać na bezie.
Piec ok.70 min. w 175 *C. Pod koniec przykryć papierem, jak za mocno brązowieje.
Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze zastygnie, najlepiej na drugi dzień.