Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z kruszonką i bezą. Sernik zrobiłam z agrestem ale może być z innymi owocami.Sernik wyszedł pyszny, jeden z lepszych.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 117
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 117
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić mikserem, odłożyć mniejszą połowę ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem. Dodać ser, śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie i ponownie zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
owoce-Porozrzucać agrest po serze. Miałam mrożony.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budyń,dodać olej i delikatnie wymieszać, potem wyłożyć na owoce.
Kruszonkę porozrzucać na bezie.
Piec ok.70 min. w 175 *C. Pod koniec przykryć papierem, jak za mocno brązowieje.
Zimny sernik oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze zastygnie, najlepiej na drugi dzień.