Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że jestem wielbicielką serników, na święta oczywiście nie może zabraknąć tego wypieku ;) Sernik z bakaliami powstał w sumie przypadkowo ;) I to był strzał w dziesiątkę! Zresztą co ja będę Wam opowiadała, spróbujcie sami!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1823
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1823
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 46
Składniki
Wymiary formy 25 cm x 25 cm. W misce ucieramy twaróg z żółtkami. Dodajemy do niego miękkie masło i przesiewamy mąkę. Ucieramy. Do masy twarogowej dodajemy serek mascarpone i całość delikatnie mieszamy do połączenia składników. W osobnej misce ubijamy białka, kiedy ubijemy je na sztywno dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę. Następnie łączymy białka z twarogiem. Mianowicie dodajemy po kilka łyżek ubitych białek do masy twarogowej, delikatnie mieszamy łyżką i powtarzamy, aż dodamy całe białka. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone owoce i delikatnie mieszamy.
Gotową masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150°C z termoobiegiem i pieczemy około 50 minut. Gotowy sernik pozostawiamy do wystudzenia.
Czekolady roztapiamy. Mleczną czekoladą smarujemy całą górę wystudzonego sernika, a białą robimy wzorki. Smacznego ;)