Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 383
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2519
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 383
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2519
Składniki
Wykonanie: Twaróg zmielić razem z ostudzonymi batatami, dodać masło, cukier, żółtka i budyń. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę, skropić aromatem do smaku, wymieszać. Przelać do przygotowanej formy posypanej obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 40 minut. Następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, cukru i wiórek, po czym dopiec złociście przez 10 minut.