Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik to popularne i ulubione ciasto. Robiony według tego przepisu jest aromatyczny, lekki, puszysty i kremowy.
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 17
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 558
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 78
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 176
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
Odsłon: 17
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 558
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 78
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 176
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, i proszkiem do pieczenia. Posiekać z masłem, dodać jajko, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć na pól godziny do zamrażalnika. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22/37 cm.
Całe jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodawać stopniowo ser biały i serek mascarpone.
Połączyć ze sztywno ubitą śmietaną.
Pod koniec dodać skórkę pomarańczową, aromat i rodzynki, rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, wymieszać.
Masę serową wylać do przygotowanej formy i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-60 minut.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, wsypać do garnka, wlać wodę i gotować 2 minuty, zmiksować. Wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, dosłodzić w razie potrzeby, odłożyć do stężenia.
Tężejący mus wyłożyć na zimny sernik i odłożyć do całkowitego stężenia.