Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serniczek na kruchym spodzie ze śliwkami i bitą śmietaną
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
do przesianej mąki dodać masło, cukier puder i śmietanę. Wyrobić kruche ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki na godzinę. Nastpnie ciasto rozwałkować i wyłożyć do torownicy wysmarwanej margaryną i posypaną bułką tartą. Upiec w temp. 200 stopni przez około 10-15 minut.
oddzielić zółtka od białek. Zółtka ubić z cukrem i cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg (dwukrotnie zmielony) i wsypać budyń.
ubić na sztywno białka ze szczyptą soli, dodać do masy serowej. wymieszać. Śliwki ułożyć na cieście, zalać masą serową. Piec około 1 godzinę w tmp. 180 stopni.
Białą czekoladę rozpuścić na parze. Letnią dodać do ubitej na sztywno kremówki. Wyłoyć na upieczone i wysudzone ciasto. Udekorowć strkwaną mleczną czeladą. sacznego