Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelny , aromatyczny smak, aksamitna konsystencja, wprost na świąteczny stół.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, robot ,naczynie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1155
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420679
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1828
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1155
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420679
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1828
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z kakao oraz proszkiem do pieczenia. 5 jajek ubić na puszysto z20 dag cukru wymieszać z produktami sypkimi. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka.
Borówki umyć. 4 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru , dodać ser na sernik wymieszać, dodać ser mascarpone oraz jogurty , wymieszać , dodać śmietanę oraz budynie , wymieszać. Wyłożyć na upieczone ciasto , włożyć borówki.
Piekarnik rozgrzany do 180 stopni, wstawić ciasto i piec z włączoną górą aż ser będzie się rumienił około 30 minut.
Sernik wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na wierzch, posypać płatkami migdałowymi. Można chwilę schłodzić w lodówce. Podzielić na porcje.