Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty, delikatny, słodki, aksamitny z owocową nutą brzoskwiń. Sernik mimo wszystko jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i wrzucamy pokrojone w kostkę masło. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Jeżeli jest zbyt lepiące możemy delikatnie dosypać mąki. Ciasto dzielimy na dwie równie części i chowamy do lodówki na godzinkę. W tym czasie możemy przygotować masę serową. o misy miksera wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Następnie dodajemy ser, proszek budyniowy, cukier waniliowy i olej. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 17×27 cm wykładamy papier do pieczenia. Następnie jedną część ciasta kroimy w 0,5 cm plastry i układamy na blaszce. Całość ładnie wyrównujemy. Na ciasto wlewamy masę serową. Brzoskwinie obieramy i pozbywamy się pestek. Następnie kroimy w piórka. Brzoskwinie układamy na masie serowej. Na koniec wykładamy drugą część ciasta. Ciasto możemy łamać na mniejsze kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto pieczemy w 175 stopniach góra dół. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo możemy sernik posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną czekoladą. Gotowe