Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31257
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1373
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31257
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1373
Składniki
Kruche ciasto: Wszystkie składniki uformować na gładkie jednolite ciasto. 1/3 zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalki.Tortownicę natłuścić, podsypać bułką tartą i wylepić pozostałą częścią ciasta.
Masa serowa: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Twaróg wymieszać z jogurtem, dżemem i kisielem. Następnie delikatnie połączyć z ubitą pianą. Tak przygotowaną masę rozprowadzić na cieście. Brzoskwinie dokładnie odsączyć z zalewy i pokroić (każdą połówkę podzieliłam na 4-6 części). Owoce wyłożyć i docisnąć na wierzchu serowej masy. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch na tarce o grubych oczkach.
Ciasto piec przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni. Pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Najlepsze następnego dnia. Smacznego.