Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6130
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 452
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6130
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 452
Składniki
Kruche ciasto: Wszystkie składniki uformować na gładkie jednolite ciasto. 1/3 zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalki.Tortownicę natłuścić, podsypać bułką tartą i wylepić pozostałą częścią ciasta.
Masa serowa: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Twaróg wymieszać z jogurtem, dżemem i kisielem. Następnie delikatnie połączyć z ubitą pianą. Tak przygotowaną masę rozprowadzić na cieście. Brzoskwinie dokładnie odsączyć z zalewy i pokroić (każdą połówkę podzieliłam na 4-6 części). Owoce wyłożyć i docisnąć na wierzchu serowej masy. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch na tarce o grubych oczkach.
Ciasto piec przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni. Pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Najlepsze następnego dnia. Smacznego.