Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest niedziela, więc musi być ciasto do kawy. Tym razem, pyszny sernik z brzoskwiniami. Myślę, że ten przepis, spokojnie możecie wykorzystać na święta.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 148
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 148
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Składniki
Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać pokrojoną margarynę. Rozgnieść palcami, jak na kruszonkę. Dodać jajka. Zagnieść, ale tylko do momentu, kiedy zacznie się kleić. Ciasto nie powinno być zawarte, tylko jak mokra kruszonka. 2/3 ciasta, wyłożyć na blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Delikatnie docisnąć.
Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Przygotować ser. Masło utrzeć z cukrem, dodając po kolei żółtka. (Białka wbić do osobnej miski.) Następnie dodać ser. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę i zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej w dwóch, trzech porcjach. Wymieszać łyżką. Tak przygotowaną masę serową, wyłożyć na ciasto. Na serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć. Wierzch posypać pozostałym ciastem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia. Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem.